به گزارش دیار آذربایجان :، دکتر مجید کیانی عصر سهشنبه در نشست با اصحاب رسانه ضمن تبریک روز خبرنگار و اشاره به اهمیت فعالیتهای رسانهای در چارچوب جهاد تبیین و ارائه گزارش عملکرد مسئولین به مردم، اظهار داشت: تا بهامروز تاکید بر انجام امورات براساس برنامهها بوده و بهمنظور ساماندهی و اولویتبندی اقدامات، طرح میان مدت ۳ ساله بر اساس سیاستها، راهبردها و پروژهها تعریف شده که ۱۱۶ پروژه را در برمیگیرد.
اتفاقنظر بر روی توسعه گردشگری در ساحل ارس/۴۰۰ تخت به ظرفیت اقامتی منطقه اضافه شد
وی تبدیل ارس به یکی از قطبهای گردشگری را از سیاستهای این سازمان خواند و با اشاره به ظرفیتهای نادر منطقه آزاد ارس در این حوزه، خاطرنشان کرد: ثبت جهانی ژئوپارک ارس مقدمه معرفی منطقه برای گردشگران خارجی است و در حوزه تامین زیرساختهای گردشگری برنامهریزی و اقدامات متعددی صورت گرفته است.
رئیس هیاتمدیره و مدیرعامل سازمان با اشاره به عدم استفاده حداکثری از ساحل ارس، بیان کرد: با تعاملات صورت گرفته با استاندار، فرماندهی مرزبانی و اداره آب و منطقهای آذربایجانشرقی به این جمعبندی رسیدهایم که در ساحل ارس، فضاهای گردشگری، تفریحی، شیلات و کشاورزی را توسعه دهیم که توسعه پارک درنا بخشی از این پروژههاست.
وی به افزایش ۵۶ درصدی ورود گردشگر به ارس در نوروز سالجاری و رشد ۱۱۴ درصدی آن در بهار ۱۴۰۲، یادآور شد: در ایام نوروز و پیک ورود مسافر به منطقه، ظرفیت مراکز اقامتی و مدارس تکمیل شد بطوریکه باشگاههای ورزشی نیز جهت اسکان شبانه گردشگران تجهیز شدند که این توجه به پروژههای اقامتی و تفریحی را دوچندان میکرد. در همین راستا نیز با افتتاح هتلهای جدید در ماههای اخیر نزدیک به ۴۰۰ تخت به ظرفیتهای اقامتی ارس اضافه شد.
کیانی با بیان اینکه در طول یک سال اخیر برنامههای متعددی در حوزه ورزشی و فرهنگی به اجرا درآمده است، افزود: در بحث جذب گردشگر خارجی برنامهریزیهای لازم صورت گرفته تا با مشارکت در نمایشگاههای تکلیفی دبیرخانه، بتوانیم در جذب گردشگر بهویژه از کشورهای همسایه قدمی برداریم.
۳۰۰ هکتار گلخانه دیگر در ارس درحال احداث است/ صادرات شیلات از محدوده خداآفرین به سایر کشورها
وی تبدیل ارس به قطب کشاورزی کشور را یکی دیگر از سیاستهای سازمان خواند و گفت: بزرگترین گلخانههای هیدروپونیک کشور در ارس واقع شده و بیش از ۲۲۰ هکتار گلخانه فعال در منطقه آزاد ارس وجود دارد و قریب به ۳۰۰ هکتار گلخانه دیگر در منطقه آزاد ارس در حال احداث است که امیدواریم بخشی از این ۳۰۰ هکتار در سال ۱۴۰۲ مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس با اعلام اینکه بزرگترین پروژه پرورش ماهی کشور با ظرفیت تولید ۱۵۰۰ تن در سال در زون خداآفرین منطقه آزاد ارس در حال احداث است، اضافه کرد: امیدواریم این مجموعه در سال ۱۴۰۲ مورد بهرهبرداری قرار گیرد و میزان صادرات شیلات از ارس به کشورهای اروپایی افزایش یابد.
آمادهسازی فاز ۳ صنعتی ارس برای احداث واحدهای تولیدی جدید/ ترانزیت ۳ میلیارد دلاری از ۲ پایانه مرزی ارس
وی کمک به رشد و رفع موانع تولید را دیگر سیاست مهم سازمان عنوان کرد و توضیح داد: یکی از چالشهای تیم مدیریتی بنده در ورود به ارس نبود زمین جهت واگذاری به سرمایهگذاران بود و در این راستا ضمن آزادسازی ۲۳۶ هکتار از اراضی توسط دادگاه و ۵۷ هکتار از اراضی توسط کارگروه اقتصاد مقاومتی، نسبت به آمادهسازی فاز ۳ صنعتی اقدام شد که با افتتاح آن مشکل زمین جهت پذیرش سرمایهگذاریهای جدید مرتفع خواهد شد.
کیانی با ارائه گزارشی از افزایش تولید و صادرات محصولات تولیدی ارس، تصریح کرد: در سال ۱۴۰۱، کل ترانزیت از دو پایانه مرزی جلفا و نوردوز ۱.۳ میلیون تن به ارزش ۳ میلیارد دلار بوده است و باتوجه به ثبت ترانزیت ۱۳ میلیون تن در کل کشور، سهم ارس قابل توجه است.
تاثیر مثبت نمایشگاهها در معرفی تولیدات و افزایش صادرات
وی به نتایج مثبت نمایشگاههای ارساکسپو و ایراناکسپو اشاره و عنوان کرد: کاپان بهعنوان یکی از شهرهای ارمنستان فاصله اندکی با مرز نوردوز ارس دارد اما در این شهر خبری از محصولات ارس نیست و تنها با برگزاری یک نمایشگاه تولیدات ارس در این شهر، چندین تولیدکننده منطقه موفق به انعقاد قرارداد فروش و صادرات به ارمنستان شدند.
رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ادامه داد: نمایشگاه مناطق آزاد با متولیگری ارس سوم لغایت پنجم شهریور ماه در شهر ایروان برگزار خواهد شد و هدف از این نمایشگاه عرضه بستههای سرمایهگذاری، معرفی تولیدات جهت صادرات و جذب گردشگر است. ارمنستان دروازه ورود به اتحادیه اوراسیا بوده و بازار آن گذری برای حضور در سایر کشورهاست.
از سرگیری پروژه احداث جاده مرند_جلفا در محدوده درهدیز پس از ۱۰ سال توقف
وی در بخشی دیگر از صحبتهای خود با بیان اینکه ۶ کیلومتر از جاده مرند_جلفا قبل از شروع سفرهای نوروزی ۱۴۰۲ با هزینهکرد این سازمان زیر بار ترافیک رفت، اذعان داشت: بخش دیگری از پروژه احداث باند دوم جاده جلفا – مرند به دلیل اختلاف با یکی از نهادها ۱۰ سال متوقف شده بود که با پیگیریهای صورت گرفته این مشکل رفع گردید و امیدواریم ۳.۵ کیلومتر از ۷ کیلومتر باقیمانده قبل از شروع فصل سرمای امسال افتتاح گردد.
تقویت زیرساختها با راهاندازی پست موبایل برق در محدوده جلفا، احداث مدارس جایگزین کانکسی در خداآفرین و نوسازی مدارس محدودهها، ساماندهی کالای همراه مسافر و برنامهریزی جهت تخصصی سازی بازار جلفا، موانع اجرای ماده ۶۵ و کم و کیف عرضه ۱۰۰ بسته سرمایهگذاری جدید ارس از دیگر مباحث مطرح شده مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس در نشست با خبرنگاران بود.
دیدگاهتان را بنویسید