به گزارش دیار آذربایجان : ، شهرستان مرند یا دشت مرند واقع در دامنه ی کوه میشو که همواره بر بلندای آن برف دارد و چشمه های آب زلال که اغلب از این کوه جاری شده اند.
باغ شهر مرند ، واقع در حدودا ۶۰ کیلومتری رودخروشان ارس که میتواند چندین استان را سیراب کند.
شهرستان ویژه ی مرند به عبارتی شاید دومین شهر استان با حدود ۷۰ کیلومتر فاصله از مرکز استان.
اما امروز مرند نه از آن چشمه ها بهره ای میبرد، نه از رود خروشان ارس و نه از امکانات شهرستان ویژه که به واسطه آن فرماندارمان معاون استاندار و روئسای ادارات ، معاونین مدیر کل هستند.
از موضوع انتقال آب ارس که تنها شعارهای انتخاباتی برای ما مانده و بس و همچون جاده ی مرگ مرند-جلفا هر چند سال چند سانت پیشرفت دارد! چه زمانی که شافعی ها و کلانتری ها در راس امور و در وزارتخانه ها و محیط زیست و مجلس بودند و چه بعدش، و تنها عایدی آن شو های تبلیغاتی نماینده ها بود و سراب ارس هرچند برای ما آب نداشت، ولی برای نماینده ها نان داشت!
اما در شهرستانی که طی چند سال با انبوه ویلاسازی مواجه بوده و اغلب چاهای آب غیرمجاز با مصرف بی رویه دارند ، اداره ی عریض و طویل آبفا و آبیاری نتوانسته چند حلقه چاه عمیق برای تامین آب شهری حفر کند؟
روابط عمومی و امور فرهنگی این ادارات توان فرهنگسازی و آموزش مصرف آب را ندارند ؟ یا تنها راه چاره را در گران کردن تعرفه اب میدانند؟
چرا شهری مثل مرند باید با کمبود آب مواجه باشد؟
قطعا دلیل اصلی تنها مصرف بی رویه نیست، بی شک عدم داشتن برنامه اصولی و عدم مدیریت صحیح طی سالها ، امروز باعث این کمبود شده و متاسفانه ظاهر امر نشان میدهد هنوز هم برنامه ای وجود ندارد، و صورت مسئله با قطعی بدون اطلاع رسانی و چندین ساعته آب شهری در اکثر مناطق ، پاک میشود.
اگر قبلا اعتراض بر آب پر املاح و آهک مرند بود، امروز ساعتها منتظر چکیدن چند قطره از همین آب آهکی هستیم به لطف مسئولان و نماینده محترم که از همین جا تشکر ویژه میکنیم از سرکار خانم پاشائی که دغدغه میانکاله و تیم فوتبال و معدن مس سونگون و وامهای چند هزار میلیاردی برای کرمان و هر موضوع غیرمرتبط با شهرمان را دارند!
آقایان مسئول ، مردم فهیم و صبور مرند لایق این همه بی حرمتی نیستند، همان سامانه ای که قبوض را برای مشترکین ارسال میکند، نمیتواند برنامه قطعی را اطلاع رسانی کند؟
نمیتواند فرهنگ سازی مصرف و صرفه جویی آب را با پیامک شروع کند؟
امروز مرند نه آبی برای آشامیدن دارد نه برای آبیاری.
باغات هم چون انسان ها در حال خشک شدن هستند، و متاسفانه آینده ی خوبی هم متصور نیست.
در این وضعیت نابهنجار اجتماعی، اقتصادی و روحی روانی مردم، این قطعی های ناگهانی و چند ساعته آب در این هوای گرم شرایط را بدتر میکند.
و در پایان نگذارید به روزی برسیم که فرزندانمان سوال کنند که چه شد از باغ شهر مرند تبدیل شدیم به کویر مرند
محمد اکرامی/ شهروند
دیدگاهتان را بنویسید