×
×

بازآفرینی “میارمیار”، تزریق حیات به قلب خسته تبریز

  • کد نوشته: 9066
  • آبان ۱۷, ۱۴۰۳
  • 26 بازدید
  • ۰
  • هرکدام از صفحات رنگارنگ تاریخ تبریز را ورق بزنیم، تصویری بی نظیر از گذشته درخشان این شهر می بینیم؛ شهری که در قالب شهر اولین ها، دروازه اروپا بود و هرآنچه از مدنیت، دیپلماسی نوین و تکنولوژی بود، برای اولین بار در این شهر دیده شد. به همین دلیل است که همه محلات قدیمی و مرکزی شهرهرکدام داستانی در دل خود دارند و از آنها حکایت ها بر زبان هاست!

    بازآفرینی “میارمیار”، تزریق حیات به قلب خسته تبریز

    شهریارتبریز/خاطره میرزایی: بازار بزرگ و تاریخی تبریز از سمت جنوب به محله ای مشرف است که هم اکنون میارمیار خوانده می شود. محله ای که به سال ۱۳۰۰ و پیش از احداث خیابان های امام خمینی، فردوسی و شریعتی تنها گذر مردم محله های چرنداب، لیلاوا و اهراب به سمت بازار بود. (قالا قاپیسی) یکی از دروازه های هشتگانه تبریز بود که هم اکنون مهادمهین نام دارد و در ابتدای این محله، یعنی در چهارراه شریعتی واقع شده است. از دیگر ویژگی های این محله تاریخی، وجود چندین کنسولگری در آنجا بود که تبریز را به قطب دیپلماسی کشور تبدیل کرده بود.

    اکنون اما، آنچه از اینهمه افتخار و شکوه باقی مانده، بافتی فرسوده و از پا افتاده است که دیگر جایی در گردشگری، اقتصاد و سیاست ندارد و تنها گذری تنگ و باریک است با مغازه هایی قدیمی؛ بافتی که بی شک نیاز به نوسازی و به اصطلاح بازآفرینی شهری دارد.  چنین وزنه سنگین و رنگینی در صحنه تبریز بلاشک باید با نگاهی ویژه از تاثیر گذر زمان آزاد و بسان گذشته آباد گردد.

    شهرداری تبریز طی سالیان اخیر علاوه بر اقدامات عمرانی خود در این حوزه، با ارائه بسته های تشویقی سعی در سرعت بخشی به نوسازی و بازآفرینی این بافتها دارد. به عبارتی دیگر با اعطای مشوق ها و تخفیف ها در مراحل اخذ پروانه یا تسهیلات تلاش می کند شهروندان ساکن در این قسمتهای شهری را به همکاری با شهرداری ترغیب نماید.

    محمد عزتی معاون شهرسازی و معماری شهردار تبریز با تاکید بر این نکته می گوید: روند بازآفرینی شهری در تبریز با استفاده از تسهیلات و ضوابط ویژه در راستای تشویق، ترغیب و مشارکت هرچه بیشتر مردم و همراهی شهروندان در نوسازی و بهسازی این مناطق موجب شتاب گرفتن و رونق ساخت وساز در بافت فرسوده و ناکارآمد شهری تبریز شده است. وی به عنوان نمونه، به عملکرد شهرداری در سال گذشته اشاره کرده و می افزاید: سال ۱۴۰۲ ۷۳۰ فقره پروانه ساخت برای ۲ هزار و ۵۷۹ واحد مسکونی به مترآژ ۴۵۸ هزار و ۸۶۸ مترمربع صادر شده است که به نسبت سال‌های قبل رشد مضاعفی داشته است. البته این امر بخشی از برنامه شهرداری برای بازآفرینی نقاط فرسوده شهری است و در بخشهایی مانند میارمیار حضور و اجرای شهرداری بسیار گسترده تر است .

    بنابر طرح مربوط به این بلوک فرسوده، پروژه میار میاردر سه فاز و در مساحتی بالغ بر ۴۲ هزار و ۲۴۰ متر مربع است که در قالب ایجاد فضای شهری  و احیا بافت فرسوده مرکز شهر است .

    سامان احمدزاده معاون فنی و عمرانی شهردار تبریز در تشریح این پروژه می گوید: این پروژه در ۴ طبقه سازه‌ای طراحی شده است و در طرح پیشنهادی طبقات همکف و سایر طبقات با کاربری‌های فرهنگی مثل پارک و سالن تئاترشهر، سینما، شهربازی و دیگر مکانهای مشابه تعریف شده است که نوید یک مجموعه چندمنظوره و پویا را در مرکز شهر می‌دهد.  وی در خصوص مراحل اجرایی پروژه نیز می افزاید: در حال حاضر خاکبرداری ۱۵ هزارمترمربعی در این محل در حال انجام است و طراحی پروژه نیز توسط مشاور انجام می گردد. به محض پایان مراحل طراحی، پروژه وارد فاز عملیاتی شده و تلاش برای اتمام آن در سریعترین شکل خود مضاعف خواهدبود. از مهمترین بخشهای این پروژه می توان به سالن تئاتری با ظرفیت ۷۰۰ نفر اشاره کرد که می تواند منطقه را به یکی از قطبهای هنری، فرهنگی شهر تبدیل کند.

    به  گفته احمدزاده، با تکمیل و بهره برداری از این پروژه این منطقه از شهر شاهد تغییرات بسیاری در نما، وضعیت فرهنگی و اجتماعی و همچنین اقتصادی خواهدبود وسرزندگی و نشاط اجتماعی را در میان شهروندان تزریق خواهدکرد.

    پروژه عظیم بازآفرینی بافت فرسوده میارمیار، با مشارکت معاونت عمرانی شهرداری تبریز و شرکت عمران و توسعه آذربایجان در حال انجام است و امید آن می رود که در اینده ای نه چندان دور بتوانیم شاهدبهره برداری از این طرح موثر و مفید باشیم .

    آنجا که علم، هنر و اراده انسانی دست به دست هم دهد، حتی می توان کهنه ها را نو کرد و امکان آن را به دست آورد که از بنایی که در پیش پای زمان، دستخوش فرسودگی و حتی تخریب شده، سازه ای جدید و دارای کاربری های مختلف ساخت و تصویر خسته را با چشم اندازی زیبا عوض کرد و این خلاصه ای است از هرآنچه که شهرداری تبریز در بخش های فرسوده و ناکارآمد انجام می دهد.

    برچسب ها

    اخبار مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *