×
×

صدور پروانه بهره برداری برای ۷۴ واحد صنعتی و کشاورزی در دو سال اخیر

  • کد نوشته: 7707
  • مرداد ۳۰, ۱۴۰۳
  • 36 بازدید
  • ۰
  • به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد ارس، دکتر مجید کیانی در نشست با خبرنگاران مهمترین ماموریت سازمان را جذب سرمایه‌گذاری و افزایش آن دانست و ابراز داشت: سازمان در راستای جذب سرمایه‌گذاری اقدام به تهیه بسته‌های سرمایه‌گذاری و معرفی آن در نمایشگاه‌ها و همایش‌ها کرد و ضمن آشنایی بیشتر جامعه هدف با ظرفیت‌های ارس، در نتیجه‌ی این معرفی سال گذشته ۶۶ هزار میلیارد تومان طرح‌ سرمایه‌گذاری متقاضیان در کمیسیون اقتصادی سازمان به تصویب رسید که به نسبت سال گذشته ۹ برابر افزایش را نشان می‌داد و عملیات اجرایی بسیاری از این طرح‌ها با تخصیص زمین آغاز شده است.

    صدور پروانه بهره برداری برای ۷۴ واحد صنعتی و کشاورزی در دو سال اخیر

    #بخش_دوم

    به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد ارس، دکتر مجید کیانی در نشست با خبرنگاران مهمترین ماموریت سازمان را جذب سرمایه‌گذاری و افزایش آن دانست و ابراز داشت: سازمان در راستای جذب سرمایه‌گذاری اقدام به تهیه بسته‌های سرمایه‌گذاری و معرفی آن در نمایشگاه‌ها و همایش‌ها کرد و ضمن آشنایی بیشتر جامعه هدف با ظرفیت‌های ارس، در نتیجه‌ی این معرفی سال گذشته ۶۶ هزار میلیارد تومان طرح‌ سرمایه‌گذاری متقاضیان در کمیسیون اقتصادی سازمان به تصویب رسید که به نسبت سال گذشته ۹ برابر افزایش را نشان می‌داد و عملیات اجرایی بسیاری از این طرح‌ها با تخصیص زمین آغاز شده است.

    وی یکی از مشکلات اساسی منطقه آزاد ارس را نبود زمین جهت واگذاری به سرمایه‌گذاران در سال ۱۴۰۱ عنوان کرد و یادآور شد: با پیشنهاد سازمان بازرسی و تشکیل کارگروه ویژه، زمین‌هایی که سال‌ها قبل واگذار و در آنها سرمایه‌گذاری صورت نگرفته بود خلع ید و به سازمان بازگشت و علاوه بر آن ۷۱۰ هکتار زمین در محدوده‌های جلفا و خداآفرین جهت واگذاری به سرمایه‌گذاران آماده‌سازی شد که زیرساخت‌های آن نیز با تخصیص بودجه و همزمان با واگذاری و بهره‌برداری از واحدها به مرور تکمیل خواهد شد. ساست چهل هکتاری، فاز ۳ صنعتی و… آماده بهره‌برداری است و ارسی دیگر در دل ارس متولد شده است.

    رئیس هیات‌مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس با بیان اینکه در طول ۲ سال گذشته ۶۶۶ هزار تن محصول در ارس تولید شده است، خاطرنشان کرد: میزان تولیدات به نسبت سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۳۹۹ که ۵۲۷ هزار تن محصول تولید شده بود، ۱۳۹ هزار تن افزایش یافته است و ۳۱۹ میلیون دلار از تولیدات ارس نیز در طول ۲ سال گذشته به بیش از ۱۵ کشور صادر شده است. بر اساس آمار رسمی میزان صادرات تولیدات ارس در سال ۱۳۹۹ حدود ۳۹ میلیون دلار، سال ۱۴۰۰ قریب به ۷۰ میلیون دلار، سال ۱۴۰۱ بیش از ۱۴۷ میلیون دلار و سال گذشته ۱۷۲ میلیون دلار بوده است.‌

    وی ادامه داد: برخی مناطق آزاد صادرات محصولات تولیدی چشمگیری ندارند اما با محاسبه تعداد گردشگران خارجی، عدد صادرات خدمات گردشگری را اعلام می‌کنند. ۱۷۲ میلیون دلار صادرات قطعی ارس در سال گذشته، عدد صادرات تولیدات منطقه است و چنانچه همانند سایر مناطق عدد ورود مسافر خارجی هم تحت عنوان صادرات خدمات گردشگری اضافه شود مجموع صادرات ارس زیادتر از این رقم است. برای نمونه تنها در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۶۲ هزار مسافر خارجی از مرز نوردوز وارد منطقه شده‌اند.

    کیانی تراز تجاری ارس را مثبت اعلام کرد و توضیح داد: تراز تجاری هر منطقه بر اساس میزان واردات مواد اولیه و ماشین‌آلات و… و میزان صادرات تولیدات آن محاسبه می‌شود و عدد صادرات ارس بیشتر از واردات است. قبل از شکل‌گیری منطقه آزاد ارس گمرک جلفا وجود داشت و طبیعی است که میزان واردات از این گمرک به‌دلیل هم‌مرزی با اروپا بیشتر است اما همین واردات نیز ربطی به منطقه آزاد ندارد و باید گمرک ایران نسبت به تفکیک آمار و اصلاح عناوین گمرک جلفا و منطقه آزاد ارس اقدام کند تا فعالین اقتصادی به خاطر سوءبرداشت و عدم اجرای معافیت مالیات بر ارزش افزوده متضرر نشوند.

    وی با اعلام اینکه با اتمام پروژه‌های سرمایه‌گذاری در سال آینده شاهد تولید، صادرات و اشتغال‌زایی بیشتر خواهیم بود، گفت: در طول ۲ سال گذشته برای ۵۸ واحد تولیدی صنعتی و ۱۶ واحد کشاورزی پروانه بهره‌برداری و مجوز تولید صادر شده است و ضمن ادامه تاسیس واحدهای جدید، سازمان درصدد رفع موانع برای افزاسش ظرفیت تولید واحدهای موجود بوده است. کاهش هزینه‌های صدور گواهی تولید، کاهش عوارضات پذیره و پروانه ساخت، اخذ تفویض استاندارد و غذاودارو در حمایت از تولید صورت گرفت.

    برچسب ها

    اخبار مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *