مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: نخستین بار یازده هزار و ۸۳۲ هکتار از دیم زارهای استان به کشت علوفههای دیم اختصاص یافت و بیش از ۳۶ هزار و ۵۰۰ تن علوفه خشک از این اراضی برداشت شد.
مهدیه فلاح افزود: این علوفهها شامل خلر، ماشک، اسپرس، گاودانه، یونجه دیم یکساله و یا کشت مخلوط غلات با لگومها بوده و بیشترین میزان تولید مربوط به مزارع دیم شهرستانهای چالدران، باروق، خوی و شاهین دژ است.
وی می گوید: بهترین راه برای جبران کسری علوفه و اقتصادی شدن دیم زارها، تبدیل دیم زارهای کم بازده جهت تولید علوفه دام است.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: کشت نباتات علوفهای دیم در تناوب با گندم و جو به جای آیش به کشاورزان و بهره برداران توصیه میشود که میتواند در افزایش عملکرد محصول آتی و حاصلخیزی خاک بسیار تاثیرگذار باشد و همچنین کمکی برای تولید علوفه دامداران محسوب شود.
فلاح ادامه داد: بایستی اقدامات ترویجی و آموزشی برای بهره برداران جهت آشنایی با این محصولات و مزایای آنها توسط مروجان و کارشناسان انجام گیرد.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی درخصوص زمان کشت این محصولات گفت: علوفههای دیم را میتوان به صورت بهاره، پاییزه و کشت انتظاری در مناطق مختلف استان کشت کرد.
دیدگاهتان را بنویسید