طلا فروشان از دیرباز جزو قشر مرفه جامعه بوده و از ثروتمندان هر شهری و دیاری محسوب میشوند. اما خبر مربوط به پرداخت مالیات و مخالفت و اعتراض زرگران در خصوص ارزان شدن قیمت طلا و تلاش دولت برای شفاف سازی و مبارزه با قاچاق قابل درک نیست.
محمد حسن زاده استاد اقتصاد دانشگاههای اردبیل اظهار داشت: بدیهی است که حفظ وضعیت موجود برای آنها عالی است. برای ادامه این وضعیت لازم باشد، اعتصاب میکنند، طلا نمیخرند و طلا نمیفرشند. البته چرا اگر قیمت طلا پایین آمده باشد، طلا میخرند، اما تمایلی به فروش ندارند. مثل همین روزها که طلا کمی (بله فقط کمی) ارزان شده و تمایلی به فروش ندارند، اما علیرغم اعتصابشان خرید دارند. اگر اعتصابشان در اوج قمیت طلا بود شاید میشد جور دیگری تفسیر کرد، اما حالا که کمی طلا ارزان شده، اعتصاب معنای متفاوتی میدهد.
طلافروشان تمایلی به اعلام موجودی سرمایه خود ندارند
وی افزود: برخی از واحدهای صنفی علت اعتصاب را «ابهامات سامانه جامع تجارت» اعلام میکنند. ابهام اصلی این است که آنها تمایلی به اعلام موجودی سرمایه خود ندارند، چون ممکن است قانون مالیات بر عایدی سرمایه دامن آنها را هم بگیرد و دیگر نتوانند مالیاتی در حد کارمندان با حقوق پایین پرداخت کنند و یا معاف از مالیات شوند. ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت قدم آغازین اجرای قانون مالیات بر عایدی سرمایه است که طبیعتا دارندگان سرمایه تمایلی به ثبت اطلاعات در این سامانه ندارند.
صدور صورتحساب الکترونیکی نیز یکی دیگر از دلایل آنها برای تعطیلی بازار است
یکی از فعالان بازار میگوید: «با شرایط جدید خیلی از افراد نخواهند توانست حتی ۲ گرم طلا خریداری کنند.» نمیدانم باور کنم که آنها نگران خرید ۲ گرم طلا توسط مردم هستند یا نگران پراداخت مالیات.
عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی گفت: صدور صورتحساب الکترونیکی نیز یکی دیگر از دلایل آنها برای تعطیلی بازار است. ارائه صورتحساب الکترونیکی موجب شفافیت در فروش کالا شده و درآمد و هزینه آنها را به طور دقیق نشان خواهد داد. بدیهی به نظر میرسد که هرگونه شفافیت در دخل و خرج این صنف، آنها از گروه پرداختکنندگان ماهانه ۸۰۰ هزار تومان مالیات خارج خواهد کرد. پس تا جایی که ممکن است باید از اجرای آن سرباز زد. لازم باشد فعلا اجرای آن را به دلیل عدم آشنایی با سامانه به تأخیر انداخت تا ببینیم بعدها چه میشود (کاری که قبلا انجام شده و فرصت سه ماهه به پایان رسیده است.)
مقاومت طلا فروشان در برابر کاهش قیمت
محمد حسن زاده بیان کرد: در فروردین ماه امسال به دلایل سیاسی و همچنین تحولات منطقهای قیمت دلار و قیمت طلا روند صعودی به خود گرفت و در اواخر این ماه به اوج خود رسید. پس از ثبات نسبی شرایط منطقهای ترمز بازار دلار و طلا کشیده شد و قیمتها به اواخر اسفند و اوایل فروردین ماه نزدیکتر شدند. به نظر میرسد طلا فروشان تمایلی به فروش در این قیمتها ندارند و در واقع قیمت مرجع را همان قیمتهای اوج فروردین ماه در نظر میگیرند. این رفتار نوعی مقاومت در برابر کاهش قیمتها محسوب میشود.
مالیات طلافروشان به طور میانگین ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان در سال است
سخنگوی سازمان امور مالیاتی میگوید: مالیات طلافروشان در یک سال گذشته آنچه که ابراز کردند، به طور میانگین ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بوده است. یعنی ماهانه فقط ۸۰۰ هزار تومان! اشتباه تایپی نیست، واقعا به طور متوسط هر واحد صنفی ماهانه فقط ۸۰۰ هزار تومان مالیات پرداخت کرده است. با حقوق کارمندی و مالیات کارمندی مقایسه کنید. نگاهی به فیش حقوقی خود بیاندازد و ببینید چقدر از یک طلا فروش ثروتمندتر هستید! البته فقط در پرداخت مالیات.
عدالت مالیاتی یکی از اصول اساسی چارچوب مالیاتستانی در تمامی کشورهای جهان محسوب میشود و لازم است دولت و سازمان امور مالیاتی کشور اجرای این اصل در دستور کار خود قرار دهد.
منبع: تسنیم
دیدگاهتان را بنویسید