به گزارش دیار آذربایجان : ، تراب محمدی روز سه شنبه در جلسه قرارگاه پدافند زیستی استان، اداره کل حفاظت محیط زیست را متولی موضوع بررسی آلودگی رودخانههای استان اعلام کرد و خواستار تشکیل کمیته تخصصی با مسئولیت این اداره کل و سایر دستگاههای مربوط از جمله دامپزشکی، آب منطقه ای، جهاد کشاورزی و علوم پزشکی شد.
وی افزود: بحت کیفیت آب برعهده شرکت آب منطقه ای است و این شرکت باید در مورد کیفیت آب رودخانه های استان اعلام نظر کند.
محمدی همچنین جمع بندی و ارائه اقدامات و عملکرد توسط دستگاه های ذیربط را به استانداری جهت اتخاذ تمهیدات و پیگیری های ملی و فراملی لازم درخصوص آلودگی رودخانه ها مورد تأکید قرار داد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به نگرانی ها از آلودگی آب ارس به دلیل ریختن پساب، گفت: این نگرانی اصلی مردم و مسئولان است که باید به صورت اصولی حل شود.
محمدی با بیان اهمیت معادن در اقتصاد و اشتغال استان، خواستار بهره برداری اصولی و رعایت نکات زیست محیطی در بهره برداری از معادن شد.
در این جلسه آخرین وضعیت آلودگی رودخانه ارس و تعیین متولی اصلی برای موضوع و همچنین وضعیت فاضلاب معدن مس انجرد اهر باگزارش دستگاه های مسئول بررسی شد.
به گزارش ایرنا، آلودگی آب ارس به دلیل ریختن پساب از خاک ارمنستان در سال های گذشته یکی از نگرانی ها و دل مشغولیهای اصلی مردم و مسوولان استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجانغربی و اردبیل بوده است؛ امری که به رغم تلاش سازمانهای مسوول همچنان دغدغه شهروندان خطه شمال غرب ایران اسلامی است.
دغدغه آلودگی آب ارس، فارغ از نگاه های دیپلماتیک و مصلحت گرایانه، چالش مهمی برای افکار عمومی، نمایندگان مجلس، نهادهای مسوول و رسانه ها از اواسط دهه ۱۳۸۰ تا به امروز بوده است؛ هر چند در اغلب موارد، مطالب منتشر شده در رسانه ها مبنی بر آلوده بودن ارس، از سوی سازمان های مسوول با استدلال های سطحی و تقلیل گرایانه رد شده است، اما سوال اینجاست که چرا افکار عمومی در این مدت از پاسخ نهادهای مرتبط اقناع نشده است.
«اَرَس»، نام رودی نسبتاً پرآب و خروشانی است که از کوههای «بینگول» منطقه آناتولی ترکیه سرچشمه میگیرد. رود «آرپا» در نزدیکی مرز ترکیه و ارمنستان به رود ارس میریزد و سپس مرز مشترک نخجوان را بطول ۱۱ کیلومتر ترسیم کرده و پس از گذر از مرز ایران و نخجوان، از مرز میان ایران و ارمنستان عبور کرده و دوباره مرز مشترک میان ایران و جمهوری آذربایجان را شکل داده و در منتهیالیه شمالی استان اردبیل (شهرستان پارسآباد) وارد جمهوری آذربایجان شده و به رود کورا میریزد؛ این رود ۱۰۷۲ کیلومتر طول دارد و از طولانیترین رود داخلی ایران، یعنی کارون طولانیتر است.
رود ارس در سال ۱۸۱۳ میلادی در پی عهدنامه ترکمنچای به عنوان مرز ایران و امپراطوری روسیه برگزیده شد و تمامی مناطق شمال این رود از ایران جدا و به خاک روسیه افزوده شد. بعدها ایران و اتحاد شوروی با همکاری همدیگر سدی در ناحیه پلدشت به نام سد ارس بنا کردند. سپس سد خداآفرین به صورت مشترک با جمهوری آذربایجان بر روی رود ارس احداث شد.
دیدگاهتان را بنویسید